Metoprolol

Online record contains mass concerning metoprolol werking. Print one scrupulously.
Instantly follow url concerning metoprolol fk online.
The following record holds collection about metoprolol 25 mg. Here goes unique document

Mix van de maand december

 

mix van de maand_4MULTIFUNCTIONELE ACCOMMODATIE SOMEREN-EIND

Dorpshuis, jongerencentrum, woonzorgcomplex en woningen.

Gemeenschapshuis De Einder, voorheen gevestigd in de helft van het oude kerkgebouw, was dringend aan vervanging toe. In samenwerking met de Gemeente Someren ontwikkelde De Loods architecten en Ban Bouw een ontwerp voor de vervangende nieuwbouw van een multifunctionele accommodatie in Someren-Eind. Door middel van een Design & Construct contract is hier in een kort tijdsbestek het gehele plan ontworpen en uitgevoerd. Van voorlopig ontwerp tot oplevering in slechts 14 maanden, zodat de deadline voor de beschikbare provinciale subsidie tijdig werd gehaald.

 

Mix van de maand_1Programma

De nieuwe multifunctionele accommodatie omvat een groot aantal functies met een totale brutovloeroppervlakte van ruim 3000 m2 bestaande uit dorpshuis de Einder, jongerencentrum Komokus, kruiswerk en een woonzorgcomplex. Alle functies hebben een eigen entree maar zijn tevens intern met elkaar verbonden. Ook heeft de parochie in de nieuwe MFA haar thuis gevonden met een eigen sacristie en een multifunctionele grote zaal die tevens voor kerkdiensten gebruikt wordt.

 

Kleinschalige zorg dichtbij huis

Voorheen dienden inwoners van Someren-Eind te verhuizen uit het dorp wanneer dementie optrad en men niet langer zelfstandig thuis kon wonen. Onderdeel van deze ontwikkeling is de realisatie van 3 kleinschalige woongroepen van 7 cliënten en 8 zelfstandige appartementen rondom twee hoftuinen. Ook is een zorgpunt gerealiseerd waar kruiswerk gebruik van maakt en is in de foyer een eetpunt voor ouderen.

 

Mix van de maand_5Stedenbouw

Het centrum van Someren-Eind werd bepaald door een ongedefinieerd plein met in het midden een kerkgebouw uit de wederopbouw dat voor de nieuwe ontwikkeling is gesloopt. Dit bood een uitgelezen kans om het centrum nieuwe vormen te kunnen geven met een nieuw plein met representatieve gevels en een gebouw met een alzijdige oriëntatie. De kerktoren is gehandhaafd als oriëntatiepunt.

 

Routing

Het hoofdvolume bestaat uit een grote zaal met op de kop een podium en een foyer die door middel van een flexibele wand zijn te koppelen. De foyer grenst aan de hoofentree met garderobe en (miva)toiletten en direct aan het plein met terrasfunctie. Parallel aan dit volume liggen de sacristie, opslag, keuken en kleedkamer die met de grote zaal in verbinding staan en door middel van een gang ook vanuit de entree te benaderen zijn. In de wand van de gang zijn de oude glas-in-loodramen uit de kerk verwerkt. De keuken komt tevens achter de bar in de foyer uit. Bij de hoofdentree leidt een houten trap naar de eerste verdieping waar zich twee vergaderruimten bevinden.

Het jongerencentrum heeft een eigen zaal met podium dat vanwege de geluidsproductie als een doos-in-doos is opgenomen in het complex. De bergruimte voor de harmonie is gelegen naast de grote zaal en bij de achteruitgang – tevens vluchtroute - zodat bij concerten op locatie de instrumenten direct vanuit opslag ingeladen kunnen worden.

 

Architectuur

Het beschikbare budget voor het dorpshuis / jongerencentrum was beperkt in relatie tot het programma van eisen en de gewenste brutovloeroppervlakte. We hebben ervoor gekozen om het ensemble als een blokkencompositie vorm te geven - eenvoudig en goedkoop te bouwen - maar vervolgens te kiezen voor een rijke ambachtelijke baksteenarchitectuur die zorgt voor veel expressie en aansluit bij de architectuur van omliggende panden als de pastorie en het voormalige klooster. Mix van de maand_2Twee kleuren metselwerk - Daas Ortega Falls en een mix van Niagara Falls en Cumberland Falls - voorzien van brede rollagen en diepe uitkragende penanten met een natuurstenen sluitsteen beëindigd, zorgen voor een klassieke maar tegelijkertijd eigentijdse uitstraling. Op de begane grond zijn grote glazen puien met tussendorpels toegepast die twee keer ‘de hoek omgaan’ en die samen met de rollagen en de – in aluminium zetwerk uitgevoerde – luifel een horizontaal lijnenspel introduceren. De glazen puien geven het gebouw een uitnodigend karakter en zorgen voor veel contact tussen de foyer en het terras/plein.

 

Architect        : De Loods Architecten

Aannemer    : Ban Bouw Nuenen

Sortering       : Ortega Falls en Mix 70% Niagara Falls met 30% Cumberland Falls 

 

Terug naar het overzicht

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief