Metoprolol

Online record contains mass concerning metoprolol werking. Print one scrupulously.
Instantly follow url concerning metoprolol fk online.
The following record holds collection about metoprolol 25 mg. Here goes unique document

Milieu & wetgeving

 

Ontkleien

 

Netterden

Daas Baksteen gaat bewust om met grondstoffenwinning en milieu. Op de kleiwinning in Netterden wordt er na het ontkleien zand en grind gewonnen. Na deze processen wordt het winningsgebied gecultiveerd waarbij de natuur wordt gestimuleerd om zich tot een ongerepte delta te ontwikkelen. Hierbij ontstaat ruimte voor water waar flora en fauna zich ongeremd kunnen ontwikkelen.

 

Winterswijk

Door de enorm dikke kleilagen in Winterswijk is de aanspraak op het landschap beperkt. De reeds uitgeputte kleigroeve is recentelijk als waterpartij aan de natuur teruggegeven. De transportafstand van groeve naar productie is bijzonder klein.

 

Energie

 

Binnen Daas Baksteen wordt voortdurend gezocht naar energie besparende maatregelen. Het drogen en voorverwarmen van de bakstenen gebeurt zoveel mogelijk met de koelwarmte van de ovens. Door de nieuwste oventechnologie wordt het energieverbruik tot het minimale terug gebracht. Vooral het stimuleren van smallere formaten baksteen in de breedte van 8 en 9 centimeter leveren de zelfde m² geveloppervlak tegen 10 tot 20% lagere energiekosten. Deze z.g.n. dematerialisatie werkt het gehele productieproces door. Minder grondstof, minder vrachtkosten en transportbewegingen, minder energieverbruik dus minder belastend voor het milieu. De baksteenindustrie neemt deel aan de Tweede Meerjarenafspraak Energie-Efficiency (MJA-2) om het energiegebruik voor de baksteenproductie verder te optimaliseren. Het nemen van energiebesparende maatregelen, het doen van onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen en het ontwerpen van energiezuiniger producten behoren tot het aandachtsgebied.

 

Door uitgekiende indelingen van magazijnen en tasvelden zijn transportlijnen afgestemd op de omzetsnelheid van de producten. De meest voorkomende en frequent geproduceerde sorteringen krijgen de kortste wielafstanden. Op deze manier kunnen wij de kilometers van de transportmiddelen tot het minimale terug brengen. Al onze trucs zijn uitgerust met rookgas / roetfilters voor minder belastende uitlaatgassen.

 

Solarpark Azewijn

 

In 2010 is op de voormalige vuilstortlocatie "De Reeven" aan de Reefweg te Azewijn Nederlands eerste solarpark gerealiseerd. Dit solarpark is geplaatst op een voormalige heuvelachtige vuilstortlocatie, waarmee deze locatie een milieu verbeterde locatie is geworden.

In dit prestigieuze project wordt behalve CO2 reductie en duurzame energie opwekking ook aandacht gegeven aan: Educatie, leerlingen kunnen worden betrokken bij de opbouw van het project en demonstraties. Op het terrein is een solarpark geplaatst van ca. 8 ha. De opbrengst is 1,8 MWp, voldoende om ca. 900 woningen volledig van stroom te voorzien.(ter info: 1,8MWp. ca. 36.000 zonnepanelen). Het opgewekte vermogen wordt in zijn geheel afgenomen voor de productie van duurzame gevelstenen bij Daas Baksteen BV te Zeddam.

 

Verpakking

 

Daas Baksteen is een promotor van het hulopakket waarbij het product in het product wordt verpakt. Het hulopakket is dermate uniek door de stapeling van stenen in huloverband, zodat deze een grote mate van stabiliteit heeft. Ook zijn alle vrachtauto’s en transportmiddelen op de bouwplaats ingericht voor het hulopakket. Alle gebruikte folies zijn recyclebaar en milieuvriendelijk.

 

ClickBrick

 

Door het achterwege blijven van metsel- en voegspecie heeft Daas ClickBrick met zijn lage volumineuze gewicht een gunstige uitwerking op het milieu. Een schoon product dat in verwerking zonder mechanische energiebenodigde hulpmiddelen wordt verwerkt. Door de droog gestapelde stenen is ClickBrick uitermate geschikt voor hergebruik. Door eenvoudig de stenen af te stapelen zijn deze direct weer te herplaatsen. Ook hierbij komt geen mechanisch sloopmaterieel kijken of komen er belastende stoffen vrij. De stenen worden eenvoudig met een rubberhamer vastgezet, waarbij RVS clips zorgen voor de verbindingen tussen de stenen. Er komt nagenoeg geen specie of lijm aan te pas.

 

Met Daas ClickBrick worden de principes van Cradle-to-Cradle (C2C) volledig in de praktijk gebracht. Meer informatie over de gunstige invloed van ClickBrick voor het milieu vindt u in het rapport Less berekeningen ECOfys van Novem onder nummer 4700007140.

 

Stap vooruit…

 

Op onze nieuwe fabriek De Volharding is nog een stap verder gemaakt naar een optimale werkomgeving met veel aandacht voor milieu. Een gigantische cycloon zorgt voor 60.000 m³ stofafzuiging per uur. Dit stof komt samen met het spoelzand terug als een slurrie die weer in de kleibult opgenomen wordt. Eveneens wordt het spoelwater in grote bassins gerecycled in een gesloten systeem en weer als spoelwater aangeboden bij pers en belading.

 

Arbo

 

Daas baksteen investeert voortdurend in welzijn voor de medewerkers. Bij de aanschaf van productiemiddelen spelen factoren als laag geluidsniveau, voorkomen van contactgeluiden en ergonomische werkhouding een toonaangevende rol. De opzet van de arbeidsplaatsen zijn ruim en waar mogelijk voorzien van daglicht intreding.

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief